Resonant surface scattering and dislocation flutter explain Kapitza resistance at a solid/solid 4He interface

Автор(и)

  • Jay Amrit Laboratoire d’Informatique pour la Mécanique et les Sciences de l’Ingénieur, LIMSI-CNRS, Université Paris-Saclay Orsay 91405, France

DOI:

https://doi.org/10.1063/1.5121269

Ключові слова:

опір Капіци, квантовий кристал, інтерфейс.

Анотація

Досліджено опір Капіци RK на інтерфейсі між класичним твердим тілом і квантовим кристалом 4He як функція температури. Зроблено припущення, що RK базується на комбінації двох окремих механізмів, що відбуваються одночасно. Завдяки тому факту, що довжини хвиль фононів у твердому та надплинному 4He є величинами одного порядку, припускається, що один з механізмів — це резонансне розсіювання фононів на наномасштабних нерівностях поверхні, як передбачили Адаменко та Фукс (АФ) [1] для інтерфейсів тверде тіло/надплинний гелій. Інший механізм враховує взаємодію термічних фононів з коливаннями мобільних дислокацій усередині твердого 4He. Представлений аналіз демонструє правдоподібність цих двох механізмів у вирішенні давньої проблеми аномалії опору Капіци для контакту твердого 4He з міддю в температурному інтервалі від 0,4 до 2 К.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2019-07-17

Як цитувати

(1)
Amrit, J. Resonant Surface Scattering and Dislocation Flutter Explain Kapitza Resistance at a solid/Solid 4He Interface. Fiz. Nizk. Temp. 2019, 45, 1165-1171.

Номер

Розділ

Статті