The study of electronic structure and optical properties of Ba2MnWO6 within density functional theory

Автор(и)

  • Thi Thu Ha Nguyen Pedagogical University of Kraków, 30-084 Kraków, Poland
  • Mane Sahakyan Institute of Low Temperature and Structure Research, Polish Academy of Sciences, 50-422 Wrocław, Poland
  • Vinh Hung Tran Institute of Low Temperature and Structure Research, Polish Academy of Sciences, 50-422 Wrocław, Poland

DOI:

https://doi.org/10.1063/10.0017260

Ключові слова:

double perovskite oxides, electronic properties, optical properties, density functional theory

Анотація

На основі теорії функціоналу густини в узагальненому градієнтному наближенні досліджено електронні та оптичні властивості подвійного перовскіту Ba2MnWO6. Розглянуто чотири магнітні конфігурації, такі як дві колінеарні антиферомагнітні структури AF-1, AF-2 і дві неколінеарні антиферомагнітні структури AF-NC1, AF-NC2. Отримані результати показують, що максимум валентної зони переважно формується внеском від Mn-3d орбіталей, тоді як мінімум зони провідності складається переважно внеском від W-5d орбіталей. Ba2MnWO6 проявляє себе як напівпровідник з непрямою забороненою зоною. Енергетичний інтервал між двома рівнями t2g,↑ і e2g,↑ основного стану Mn-3d, які розташовано приблизно на 1,9 і 1 еВ нижче рівня Фермі, виникає як наслідок розщеплення в кристалічному полі. Аналіз оптичних результатів вказує на наявність поглинання світла кристалом Ba2MnWO6 в ультрафіолетовому діапазоні. Отже, цей матеріал є потенційно привабливим з погляду оптичного застосування, наприклад, для розробки сонячних елементів, що працюють в ультрафіолетовому діапазоні світла.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2023-01-26

Як цитувати

(1)
Nguyen, T. T. H. .; Sahakyan, M. . .; Tran, V. H. . The Study of Electronic Structure and Optical Properties of Ba2MnWO6 within Density Functional Theory. Fiz. Nizk. Temp. 2023, 49, 300–307.

Номер

Розділ

Статті