Collective-mode dispersion of atomic Fermi gases in a honeycomb optical lattice: speed of sound of the attractive Kane–Mele–Hubbard model at half filling

Автор(и)

  • Zlatko Koinov Department of Physics and Astronomy, University of Texas at San Antonio, San Antonio, TX 78249, USA

DOI:

https://doi.org/10.1063/10.0001056

Ключові слова:

колективні моди, швидкість звуку, надплинний стан.

Анотація

Досліджено надплинний стан, що виникає у моделі Кей-на–Меле внаслідок локальної притягальної взаємодії U. Дисперсія колективної моди визначається рівнянням Бете–Сол-пітера (БС) в узагальненому наближенні випадкових фаз. Нахил низькоенергетичної моди (Голдстоуна) та відповідна йому швидкість звуку при половинному заповненні, які розраховано у рамках формалізму БС, порівнюються з відповідними результатами, що отримані раніше в наближенні Т-матриці. Різниця між цими двома підходами полягає в тому, що наближення T-матриці враховує тільки cходові діаграми та нехтує пухирцевими. З цієї причини швидкість звуку в напрямку до точки M, яка розрахована в наближенні T-матриці, приблизно на4% менше, ніж результат, який отримано за допомогою рівняння БС.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2020-03-18

Як цитувати

(1)
Koinov, Z. Collective-Mode Dispersion of Atomic Fermi Gases in a Honeycomb Optical Lattice: Speed of Sound of the Attractive Kane–Mele–Hubbard Model at Half Filling. Fiz. Nizk. Temp. 2020, 46, 613-621.

Номер

Розділ

Статті