Parametric effects in circuit quantum electrodynamics (Review Article)

Автор(и)

  • Waltraut Wustmann Laboratory for Physical Sciences, College Park, MD 20740, USA
  • Vitaly Shumeiko Department of Microelectronics and Nanoscience, Chalmers University of Technology, 41296 Göteborg, Sweden

DOI:

https://doi.org/10.1063/1.5116533

Ключові слова:

квантова електродинаміка ланцюгів, резонатор, який перебудовується, джозефсонівський перехід, пара-метричний підсилювач, параметричний резонанс, квантове стиснення, відношення сигнал-шум.

Анотація

Пропонується огляд останніх досліджень в області квантових параметричних явищ в надпровідних резонаторах, що перебудовуються, які містять джозефсонівські переходи. Обговорюються фізичні процеси в резонаторах при параметричному збудженні та теоретичні методи їх опису. Детально обговорюються механізми посилення сигналів і перетворення частоти при виродженому й невиродженому параметричних резонансах, включаючи процеси стиснення квантового шуму і фотонні кореляції. Експериментальні досягнення в цій об-ласті відіграють вирішальну роль в успішному застосуванні квантових параметричних підсилювачів для квантових інформаційних технологій. Ми також обговорюємо багатофотонні процеси розпаду та експерименти щодо порушення параметричних і субгармонічних коливань.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2019-06-25

Як цитувати

(1)
Wustmann, W.; Shumeiko, V. Parametric Effects in Circuit Quantum Electrodynamics (Review Article). Fiz. Nizk. Temp. 2019, 45, 995-1017.

Номер

Розділ

Статті