Electronic density of state in valence fluctuating Kondo lattice systems studied by point-contact spectroscopy

Автор(и)

  • Masanobu Shiga Department of Applied Quantum Physics
  • Isao Maruyama Department of Information and Systems Engineering, Fukuoka Institute of Technology, Fukuoka 811-0295, Japan
  • Akihiro Mitsuda Department of Physics, Kyushu University, Motooka, Fukuoka 819-0395, Japan
  • Hirofumi Wada Department of Physics, Kyushu University, Motooka, Fukuoka 819-0395, Japan
  • Tatsuya Kawae Department of Applied Quantum Physics, Kyushu University, Motooka, Fukuoka 819-0395, Japan

DOI:

https://doi.org/10.1063/10.0019701

Ключові слова:

point-contact spectroscopy, electronic density of state, Kondo lattice, heavy fermion, valence fluctuation

Анотація

Розглянуто наше нещодавнє дослідження мікроконтактної спектроскопії (PCS) у валентно-флуктуаційних ґраткових системах Кондо: EuNi2P2, Ge-заміщених EuNi2(P0.8Ge0.2)2 та YbPd. Важка ферміонна (HF) сполука EuNi2P2 демонструє значну флуктуацію валентності через проміжну валентність Eu2,5+ при низьких температурах, що призводить до сильної гібридизації між електронами провідності та f електронами (c–f гібридизація). Вимірювання густини електронних станів на EuNi2P2 за допомогою техніки PCS показують, що поведінка HF виникає внаслідок утворення щілини непрямої гібридизації зі структурою подвійного піка поблизу рівня Фермі внаслідок c–f гібридизації. У EuNi2(P0.8Ge0.2)2 флуктуація валентності пригнічується заміщенням Ge, і розділення двопікової структури зменшується. Це свідчить про те, що поведінка HF зумовлена флуктуацією валентності. У YbPd, де двовимірні (2D) шари Yb3+ та Yb2.6+ розташовані по черзі, HF подібна поведінка з великим коефіцієнтом Зоммерфельда з’являється при низьких температурах у питомій теплоємності. Спектри PCS за структурою являють собою провал з нульовим зміщенням на асиметричному фоні, що відтворюється сумою двох кривих Фано з різними характерними температурами, та означає утворення двох резонансних станів Кондо для кожного місця Yb3+ та Yb2.6+. Це свідчить про те, що локальна когерентність зумовлює великий коефіцієнт Зоммерфельда у 2D шарах Yb3+, які екрануються електронами провідності, створеними валентними флуктуаційними ділянками Yb2.6+. Одержані результати свідчать про те, що PCS є потужною методикою для дослідження варіації густини електронних станів у валентно-флуктуаційних ґраткових системах Кондо.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2023-05-29

Як цитувати

(1)
Shiga, M. .; Maruyama, I. .; Mitsuda, A. .; Wada, H. .; Kawae, T. . Electronic Density of State in Valence Fluctuating Kondo Lattice Systems Studied by Point-Contact Spectroscopy. Fiz. Nizk. Temp. 2023, 49, 960–971.

Номер

Розділ

Оглядова стаття