Nonlinear dynamics of the magnet with localized high-frequency external impact

Автор(и)

  • A. S. Kovalev B. I. Verkin Institute for Low Temperatures Physics and Engineering of the National Academy of Sciences of Ukraine Kharkiv 61103, Ukraine
  • A. A. Peretyatko National Technical University «Kharkiv Polytechnic Institute», Kharkiv 61002, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.1063/10.0015117

Ключові слова:

quasi-soliton excitations, high-frequency external field, nonlinear dynamics of the magnet

Анотація

Стійкість квазісолітонних збуджень, локалізованих у магнетику поблизу області збудження високочастотним зовнішнім полем, досліджена в рамках двох моделей. В них виділені нелінійні області, сильно збуджені зовнішнім накачуванням, і області підсистем, що взаємодіють з ними, і які розглядаються у лінійному наближенні. У першій моделі лінійна область розглядається в довгохвильовому наближенні і являє собою систему кінцевої довжини з розподіленими параметрами. У другій моделі розглянута скінченновимірна система із пов’язаних двох лінійного та нелінійного магнітних моментів в умовах точкового накачування. Продемонстровано близькість результатів двох моделей. Доведено існування двох областей нестійкості: експоненційної та осциляційної, та обчислено параметри цих областей. В обох випадках перехід до нелінійного режиму нестійкості супроводжується утворенням послідовності нелінійних збуджень типу «часоподібних» солітонів різної природи. Нелінійна еволюція нестійкості призводить до переходу системи в новий стійкий стан при експоненційній нестійкості та стан стійкого граничного циклу в області осциляційної нестійкості.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Downloads

Опубліковано

2022-10-26

Як цитувати

(1)
Kovalev, A. S.; Peretyatko, A. A. Nonlinear Dynamics of the Magnet With Localized High-Frequency External Impact. Fiz. Nizk. Temp. 2022, 48, 1211–1227.

Номер

Розділ

Статті

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 3 > >>