Thermal conductivity measurement system for molecules-based compounds available in a wide temperature region - Zhang, Luming; Nomoto, Tetsuya; Yamashita, Satoshi; Akutsu, Hiroki; Krivchikov, Alexander I.; Nakazawa, Yasuhiro (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Описано створення системи вимірювання теплопровідності, яку розроблено для дуже маленьких зразків молекулярних сполук. Представлено додаткове використання плоских RuO2 термометрів і термопар E-типу в частині зразка за допомогою тонких (φ 13 мкм) константанових й хромелевих дротів. Дві пари цих дротів використовуються для чотирьохконтактного вимірювання опору термометрів RuO2 в області низьких температур нижче ~ 20 К. Крім того, в області температур вище 10 К до кімнатної температури з діапазоном перекриття 10–20 К, вони використовуються як термопари для виявлення зумовлених тепловідводом температурних відмінностей. Порівняно також роздільну здатність кількох датчиків як функцію температури для того, щоб обговорити раціональні причини вибору відповідних датчиків залежно від області температур. За допомогою сконструйованої установки отримано температурні залежності теплопровідності дейтерованого κ-(d8:BEDT-TTF)2Cu[N(CN)2]Br в широкому інтервалі температур від 2 до 250 К. Результат надає переконливі докази придатності нещодавно розробленої системи для теплових вимірювань молекулярних кристалів.