Dynamics, properties and spectrum of reconnecting vortex loops in superfluid helium (Review Article) - Kondaurova, L. P.; Andryushchenko, V. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Квантова турбулентність — це сукупність взаємодіючих квантових вихрових петель та ниток. Систематизовано інформацію про поточний стан досліджень квантових вихрових петель після реконнекції у надплинному гелії: геометрія, динаміка, властивості вихрових петель, енергетичний спектр до та після реконнекції . Обговорено можливу роль реконнекції у формуванні турбулентного спектра, а також основні методи та підходи до вивчення вихрових петель після реконнекції та квантової турбулентності.