Exciton absorption spectrum of K2CuCl3 thin films - Kovalenko , E. N.; Yunakova , O. N.; Yunakov , N. N. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2025)
Спектр поглинання тонкої плівки K2CuCl3 досліджено в спектральній області 2–6 еВ та діапазоні температур 90–333 К. Аналіз спектра виявив катіонний характер екситонів у сполуці K2CuCl3. Екситонний спектр K2CuCl3 інтерпретується з урахуванням переходів в іоні Cu+. За температурним ходом розширення Г(Т) інтенсивної довгохвильової екситонної смуги А встановлено одновимірний характер екситонів K2CuCl3 .